BEMUTATKOZÁS

A Lőver uszoda minden 21. századi követelménynek megfelel, a tömegsport és az élsport számára is a legjobb és legmodernebb feltételeket biztosítja.

A sportolni vágyók egy 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medence, valamint egy 25 méter hosszú úszómedence, két tanmedence közül választhatnak.

Emellett egy lazító medence, illetve egy jacuzzi, továbbá szaunák, gőzkabin és merülő medence is várja a látogatókat.

Az uszoda bejáratánál 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyet biztosító ingyenes parkoló található, továbbá ingyenes értékmegőrző és büfé áll vendégeink rendelkezésére.

 

Amennyiben szívesen dolgozna csapatunkban, az alábbi linken találja meg aktuális álláshirdetéseinket:

Állásajánlataink

 • LŐVER USZODA SOPRON
NYITVA TARTÁS
DDDDDDDDDDDDDDD
ELÉRHETŐSÉG

9400 Sopron, Lővér krt. 82.
E-mail: furdo@sopronivizmu.hu

Telefonszámok:

 • Pénztár: 06 (99) 519 199
MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Helyi járatos autóbusszal:

 • 1-es busz a centrum felől
 • 2-es busz a centrumba

Volánbusz menetrend

HÁZIREND, ADATVÉDELEM

AZ USZODA HÁZIRENDJE – LETÖLTHETŐ PDF FÁJL

 

Lőver uszoda házirendje

A Lőver uszoda (továbbiakban: Uszoda) alaptevékenysége a város és vonzáskörzetének lakosságát, továbbá a soproni és a magyar úszó-, vízilabda-, búvár, szinkronúszó, triatlon és egyéb kapcsolódó sportágak fejlődését, fejlesztését hivatott elősegíteni. Alaptevékenységen felüli célja az óvodai, iskolai testnevelés és a diáksport támogatása.

Tulajdonos: Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata, 9400 Sopron, Fő tér 1.

Üzemeltető: Soproni Vízmű Zrt. 9400 Sopron, Bartók Béla utca 42.

Felügyeleti szerv közegészségügyi ügyekben: Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal, Sopron Járási Hivatala, Népegészségügyi Osztály, 9400 Sopron, Fő tér 5.

Az Uszodában található medencék és wellness-részleg tájékoztató adatai:

  Mérete (m) Vízmélysége (m) Vízhőfok (°C) Egyidejű terhelhetőség (fő)
Beltéri versenymedence 50 x 25 2,2 26-27 250
Beltéri úszómedence 25 x 25 2,2 26-27 125
Beltéri tanmedence I. 6 x 10,5 0,8 30-32 22
Beltéri tanmedence II. 6 x 10,5 1,2 30-32 22
Jakuzzi I. Ø 4,84 0,9 30-36 7
Jakuzzi II. Ø 2,14 0,9 30-36 4
Szauna merülő medence 1,7 x 1,2 1,05 12-18 1

 

  Mérete (m2) Hőmérséklet (°C)
Szauna 13 Max. 95
Szauna 8 Max. 95
Gőzkabin 7 40-50

 

1. Az Uszodát mindenki csak saját felelősségére veheti igénybe. A Házirend hatálya az Uszoda területére, továbbá az Uszoda területén tartózkodó személyekre terjed ki.

2. Az Uszoda vezetőjének és dolgozóinak kötelessége, hogy biztosítsák a vendégek kulturált és magas szintű kiszolgálását, pihenését, baleset- és egészségvédelmi, társadalmi és személyi tulajdon védelmét. Gondoskodniuk kell az egészségügyi, hatósági és egyéb rendelkezések, előírások érvényesítéséről is. A vendégnek lehetősége van a szolgáltatás módját, annak minőségét vagy a szolgáltatást végző dolgozó magatartását kifogásolni. Írásos kifogáshoz a Vásárlók könyve áll rendelkezésre, amelyet a vendég kérésére át kell adni.

3. A vonatkozó egészségügyi rendelkezéseknek megfelelően az Uszoda köteles biztosítani a medencék vizének hatóságilag előírt minőségét, a medencék, a kiszolgáló helyiségek és a környezet tisztán tartását.

4. Az Uszoda területén kamerás térfigyelő rendszer üzemel a terület biztonságának, az Üzemeltető és a Tulajdonos vagyoni javainak és a területén tartózkodó személyek életének, testi épségének és vagyoni javainak megóvása, valamint munka -és balesetvédelemi célból. Az kamerás megfigyelőrendszerrel kapcsolatos részletes adatvédelmi tájékoztató az Uszodában elérhető.

5. Az Uszoda a kifüggesztett és közzétett mindenkor hatályos nyitvatartási rendnek megfelelően üzemel.

6. A nyitvatartási időket az Uszoda üzemeltetője indokolt esetben (műszaki hiba, vízhiány, rendezvény) megfelelő előtájékoztatást követően megváltoztathatja.

7. Az Uszodát legkésőbb a zárási időpontig el kell hagyni.

8. Az Uszoda szolgáltatásait csak érvényes belépővel lehet igénybe venni, mely csak a kiállítás napján érvényes, és egyszeri belépésre jogosít. A belépőt az Uszoda elhagyásáig meg kell őrizni, és esetleges ellenőrzés céljából fel kell mutatni az Uszoda dolgozójának. Amennyiben a szolgáltatás csuklópánttal azonosított, viselése kötelező. A belépők vissza nem válthatók.

9. A kedvezményes jegyek, bérletek kiadása csak az igénybevételére való jogosultság bizonyítása után adhatók ki. Csoportos jegy az alkalmilag összeállt min. 8 fős társaságoknak nem adható ki.

10. A Vendég személyes adatainak szolgáltatással összefüggő kezeléséről az Uszoda honlapján, illetve a jegypénztárnál tud tájékozódni.. A névre szóló bérletek nem ruházhatók át. Ennek megszegőjétől az Uszoda vezetése a bérlet további használatát megvonja.

11. A bérletek érvényességi ideje az árnyilvántartásban rögzített időn belül használható fel.

12. Az öltözőszekrények a belépéskor kapott csuklópánt, ill. mágneskártya segítségével zárhatók és nyithatók.

13. Az Uszodai szolgáltatások igénybevétele beléptető kapukon keresztül történik. Kilépéskor a csuklópántot a forgóvillánál a résbe történő helyezéssel kell leadni. A letéti díj ellenében átvett csuklópántok leadása a letéti díj visszafizetése miatt csak a pénztárban lehetséges. A csuklópánt vagy a mágneskártya elvesztése, ill. megrongálása esetén az Árjegyzékben rögzített kártérítést kell megfizetni.

14. Iskolai, illetve csoportos belépés esetén a kísérő közreműködik a beléptetésben, ő kezeli az öltöző kulcsát, és ügyel a házirend betartatására. A pénztárban a csoport adatait (csoportkísérő neve, csoport létszáma) az Uszoda pénztári személyzete rögzítheti. Az oktatás, illetve edzés ideje alatt a kijelölt öltözőt kell használni. Az öltözők kulcsát az oktatóknak hazavinni tilos!

15. Felróható okokból történő szándékos károkozásért a csoportot vezető, illetve az edző felel.

16. A kísérőjegy csak a gyermek átöltöztetéséhez használható, megváltása kötelező. Medencehasználatra, zuhanyzásra, napozásra, nem jogosít fel!

17. A gyermekjegy 3-6 éves korig érvényes.

18. Családi belépő vásárlása esetén a kedvezményt igénybe vevő 2 felnőtt kizárólag a gyermek(ek) szülei, nagyszülei vagy törvényes képviselői lehetnek.

19. 14 éven aluli gyermekek az Uszodát csak felnőtt kíséretében vehetik igénybe!

20. Az edzésre érkező gyermekért az Uszodai tartózkodásuk idejére az edzők tartoznak felelősséggel.

21. Az Uszoda által nyújtott szolgáltatások árjegyzéke a pénztárnál van kifüggesztve. A kölcsönzött tárgyakra az Árjegyzékben rögzített letétet kell fizetni készpénzben, amelyet a tárgy visszaszolgáltatásával kap vissza a vendég.

22. Gyengén látó, hallássérült, mozgáskorlátozott vendégeink belépőjegy vagy bérlet megvásárlása mellett léphetnek be az intézménybe. A szolgáltatást önállóan igénybe venni képtelen mozgássérült és biztonsággal úszni nem tudó Vendég, csak állandó kísérő felügyeletével és segítségével veheti igénybe az Uszoda szolgáltatásait.

23. Az Uszoda vezetése fenntartja a jogot, hogy indokolt esetben, a többi vendég védelmében megtagadhatja a belépést bárki részére.

24. A ruhatár, és az öltözők nyitva tartása az Uszoda nyitva tartási idejével megegyező, így az elhelyezett ruhák, értéktárgyak vonatkozásában mindig a napi nyitvatartási rend az irányadó.

25. Az Uszoda zuhanyzóiban, a medenceterében és a szaunák előtereiben a papucs használata kötelező!

26. Fürdőruha használata minden korosztály részére az Uszoda teljes területén (medencék, szauna stb.) kötelező. Úszósapka használata a medencékben kötelező!

27. A nem szobatiszta gyermekek a medencét csak jól záródó speciális úszópelenkában használhatják.

28. A csoportos látogatók, ill. az edzésekre érkezők fegyelméért, élet-, baleset- és vagyonbiztonságáért, valamint a Házirendben foglaltak betartásáért és betartatásáért a csoport vezetője, ill. az edző felelős.

29. A medencékbe való belépés előtt az Uszoda vizének védelme érdekében a testfelületről minden idegen anyagot (napolaj, homok, stb…) el kell távolítani. A fürdőmedencébe szennyezett testtel belépni nem szabad. A zuhanyzó használata kötelező!

30. Az Uszodát lázas, továbbá fertőző és/vagy bőrbetegségben, görcsös állapottal, eszméletvesztéssel járó, illetve kóros elváltozással, nyílt sebbel járó betegségben szenvedők, ill. közerkölcsöt sértő módon viselkedők nem vehetik igénybe. Az ittas, a kábítószer vagy bódító hatású gyógyszer hatása alatt álló személy az Uszodában nem tartózkodhat, semmilyen szolgáltatásban nem részesülhet.

31. Az egészségügyi hatósági rendelkezések betartása és a fürdővendégek zavartalan pihenése érdekében TILOS:

 • az Uszoda öltözőiben, medenceterében, szolgáltatási helyiségeiben szemetelni, zajongani, szeszes italt és ételt fogyasztani,
 • az Uszodaépület teljes területén dohányozni
 • a medencéket zuhany használata nélkül igénybe venni,
 • a medencékbe törékeny vagy bármely balesetet, sérülést okozó tárgyat bevinni,
 • a padokat, székeket, egyéb felszerelési tárgyakat engedély nélkül a helyükről elmozdítani,
 • a közös medencék lépcsőlejáratait elfoglalni,
 • az Uszoda területére állatot vinni,
 • a medencék vizét bármely módon szennyezni,
 • a fürdőzők nyugalmát zavarni, vagy testi épségét veszélyeztetni, közerkölcsöt, közrendet sértő módon viselkedni,
 • az Uszoda területén labdával játszani, kivéve a hivatalos mérkőzéseket, edzéseket és foglalkozásokat,
 • a helyiségekbe szennyezett lábbelivel belépni,
 • a bérelt öltöző szekrényekben vizes ruhaneműt vagy eszközöket tárolni,
 • úszásoktatást végezni az Üzemeltetővel megkötött szerződés nélkül,
 • az utcai cipőben is használható helyiségekben mezítláb tartózkodni,
 • úszóköteleken függni, azokon pihenni,
 • a medencékbe felfújható vízi játékokat, úszómatracot, úszógumit bevinni,
 • a medencékben az úszósávokban keresztben úszni,
 • minden olyan viselkedés, mely mások testi épségét veszélyezteti (pl. átúszás szabályosan úszók alatt),
 • az Uszodát (szauna részleget is beleértve) tisztasági fürdőként használni (pl. borotválkozás, manikűr, pedikűr stb.).

A rendelkezések megszegőivel szemben az Uszoda dolgozói hivatalos személyként járnak el. A Házirendet súlyosan vagy sorozatosan megsértő személy az Uszodából kitiltható.

32. Az Uszoda területén a különböző média- és sajtó munkatársak csak az Üzemeltető engedélyével készíthetnek felvételeket.

33. Az Uszoda hivatalos és személyzeti helyiségeiben csak az Uszoda dolgozói, illetve az Uszoda vezetősége által felhatalmazott személyek tartózkodhatnak!

34. Záróra után idegen személynek vagy szolgálaton kívüli Uszodai dolgozónak az Uszodában engedély nélkül tartózkodni tilos.

35. A menekülési útvonalakat-, menekülési ajtókat-, tűzcsapokat stb. szabadon kell hagyni. Tűz- és bombariadó vagy egyéb rendkívüli esemény bekövetkezésekor látogatóinknak követniük kell a hangosbemondó, ill. az Uszoda dolgozóinak utasításait.

36. A Vásárlók könyve az Uszoda a pénztárában van elhelyezve. Minden egyes bejelentés kivizsgálásra kerül. Névtelenül és cím nélkül tett olvashatatlan bejegyzések nem elfogadhatóak.

37. Az Uszoda épületében, berendezési és felszerelési tárgyaiban, a növényzetben okozott szándékos vagy gondatlan rongálásért az Üzemeltető kártérítési igénnyel lép fel.

38. A bérelt öltözőszekrényekben vizes ruhaneműk, tárgyak nem tárolhatók. Az ebből eredő károkat a szekrény bérlője köteles megtéríteni.

39. Az edző, ill. a csoport vezetője köteles gondoskodni arról, hogy a foglalkozások után az Uszoda öltözőit tiszta és rendezett állapotban adják vissza. Az esetlegesen okozott kárról felvett jegyzőkönyv alapján az okozott károkért kártérítés számolható fel.

40. Az Uszoda vezetése indokolt esetben (műszaki okok, rendezvények stb.) jogosult a létesítmény területének részleges vagy teljes lezárására és ezért a Vendégeknek kártérítéssel nem tartozik.

41. A Vendég hibájából, a létesítmény nem rendeltetésszerű használatából eredő balesetekért az Uszoda üzemeltetője felelősséget nem vállal.

42. Az Üzemeltető Felelősségbiztosítással rendelkezik.

43. Az Uszodában a vendégek biztonságának felügyeletéért, a vízből történő mentésekért a kiképzett úszómester és a műszakvezető felelős. A vendégeket ért esetleges sérüléshez, rosszulléthez elsősegélynyújtásra kiképzett dolgozó áll rendelkezésre.

44. Az elsősegélynyújtó telefonszáma, pontos helye a bejáratnál van kifüggesztve.

45. Az elsősegélynyújtáshoz szükséges mentődoboz az Uszodában 3 helyen található: Pénztár, Orvosi szoba, ill. az Elsősegélynyújtó helyiség. A sérülés ellátásáról a fürdő alkalmazottja nyilvántartást köteles vezetni, ezért a sérült vendégnek a “Sérülési napló”-ba tett bejegyzést minden esetben alá kell írnia.

46. Az Uszodában 1 darab defibrillátor van elhelyezve, mely a pénztárban található.

47. Pénz, ékszer és egyéb értéktárgyak elhelyezésére az értékmegőrző szekrényekben van lehetőség.

48. Az Uszoda területén őrizetlenül hagyott tárgyak eltűnéséből származó károkért felelősséget az Uszoda nem vállal. Csak az értékmegőrzőkben elhelyezett tárgyakért vállalunk felelősséget.

49. Az öltözőszekrények nyitására a csuklópántok és mágneskártyák szolgálnak. A szekrényeket az Uszoda elhagyása előtt ki kell üríteni. A szekrényekben nem tartható ital, étel, fertőzésre alkalmas áru, tűz-és robbanásveszélyes áru, valamint állat.

50. A talált tárgyakat az Uszoda pénztárában kell leadni, melyek az erre a célra szolgáló nyilvántartásban rögzítésre kerülnek. Az elveszett és leadott tárgyak visszavétele csak a tulajdonjog igazolása után történhet meg. A talált tárgyakat 90 napig őrizzük.

51. Az úszómedencét csak úszni tudók használhatják. 10 éven aluli, továbbá úszni nem tudó 14 éven aluli gyermek az úszómedencét csak felnőtt felügyelete mellett veheti igénybe.

52. A medencébe beugrani csak a startkövekről szabad.

53. A táblákon foglaltként jelölt úszósávokat szabadon kell hagyni.

54. Fürdőmedencébe vendég csak akkor tartózkodhat, ha az az üzemi vízszintre fel van töltve, – medencét leüríteni csak akkor szabad, ha abban senki nem tartózkodik.

55. Az úszómedencék biztonsági felügyeletéért, a medencevíz minőségéért, a medencetér tisztaságáért és rendjéért, a mentőfelszerelések készenlétben tartásáért a műszakvezető és az úszómester a felelős.

56. A tornateremben elhelyezett sporteszközöket mindenki saját felelősségére használja, az adott eszközre vonatkozó biztonsági előírások figyelembevételével. Az eszközökben okozott károkért a károkozó felelős, az okozott kárt megtéríteni köteles.

57. A szaunarészleget csak az arra érvényes színű csuklópánttal lehet igénybe venni. A szauna és gőzfürdő használatánál a helyszínen kifüggesztett előírásokat szigorúan be kell tartani.

A fenti házirend be nem tartásából keletkező eseményekért társaságunk felelősséget nem vállal.

 

USZODA

WELLNESS

VIZES EDZŐTÁBOR

STRAND

TÖRTÉNET

TÓMALOM-FÜRDŐ

2021.06.22_uszodaatas_tom_2482
2021.06.22_uszodaatas_tom_2963
1710
2021.06.22_uszodaatas_tom_2472
2021.06.22_uszodaatas_tom_2491
1749
1748
1740
1742
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow